Vad kan meditation tillföra i mitt liv?

Meditation är konsten att stilla sinnet. När tankarna blir färre ökar koncentrationen och vi upplever innerlig frid mitt i världslig oro. Denna svårfångade inre lugn är det som lockar så många människor till meditation och är en kvalitet som alla kan dra nytta av. Du kan använda den för att öka medvetenheten om dig själv och din omgivning. Många tänker på det som ett sätt att minska stress och utveckla koncentration.

Människor använder också praxis för att utveckla andra gynnsamma vanor och känslor, som ett positivt humör och syn, självdisciplin, hälsosamma sömnmönster och till och med ökad smärttolerans. Genom meditation kan du få en bättre förståelse för ditt livs syfte.

Ska jag meditera ensam eller i grupp?

Att meditera ensam befriar dig från distraktioner, ljud och hämningar. Medans att meditera med andra människor kan skapa en mycket starkare energi som hjälper dig att gå djupare. Energin växer kraftigt och blir större när många människor mediterar tillsammans.

Kan mina djur vara i närheten?

Generellt sätt så kan djur som är aktiva och ”rörliga” skapa en viss distraktion. Samtidigt kan det skapa känslor som välbefinnande och mysig upplevelse om djuren vilar i närheten. Fråga dig själv om det hjälper dig att slappna av eller inte.

När på dygnet är den bästa tiden att meditera?

Commitment och engagemang är det viktigaste, en regelbunden övning varje dag är det mest fördelaktiga för kroppen. Den mest gynnsamma tiden att meditera är mellan 03:00 och 06:00, antal gånger på en dag varierar mycket och är en smaksak. Känner efter vad som fungerar bäst för dig. Att meditera på tom mage skapar optimala förutsättningar för kroppen, då har kroppen har färre aktiviteter att ta hand om. Innan frukost/lunch/middag ger fördelaktiga förutsättningar att hamna i djup vila.

Hur länge är bra att meditera?

Varje människa har ett unikt nervsystem därför finns det ingen generell tid som fungerar för alla. Att pressa kroppen genom att sitta längre skapar endast motstånd och stress i kroppen. Sikta istället in dig på upplevelsen bekvämt, lätt, enkelt och harmoniskt.

Börja med 3 min första gången och öka någon minut för varje vecka som går, du ska inte stressa fram ett resultat. Den som sitter längst vinner? Nä något sådant existerar inte. Forskningen visar tydligt att efter ca: 20 min i ett meditativt tillstånd så startar kroppen en reningsprocess som är väldigt gynnsam för sinnet och kroppen. En känsla av frid och välbefinnande infinner sig.

Hur vet jag att jag gör framsteg?

När du mår bra, känner dig frisk och är lycklig så är det självklart att du gör framsteg. Om du ställer den här frågan använder du kanske meditation som ett medel att ta dig någonstans, till ett resultat kanske ?

Om du istället släpper dina förväntningar och behov för att upplevelsen ska vara på ett visst sätt, så släpper du dig själv i fri och först då kommer upplevelsen till dig.

Har meditation något med religion att göra?

Även om meditation på någon nivå är en aspekt av nästan varje religion skapats. Så är meditation i sig inte en religiös handling. Du sitter inte i meditation för att berömma eller ära en gudom, du sitter i en meditation för att hedra dig själv, din livskraft som rör dig för att komma i kontakt med ditt inre.

Medans detta kan vara en spirituell övning, så är meditation inte skapat i någon religiös lära. Även en ateist kan uppleva alla fördelar från meditation. Det går inte mot någons tro system eftersom det inte uppmanar dig att tro på någonting Utan helt enkelt skapar utrymme för att vara. I varandet sker transformationen.

Vad vill du uppleva?

Vi har skapat meditationer med olika teman för att du ska kunna välja vad du vill uppleva mer eller kanske mindre av. Klicka på någon av bilderna för att upptäcka meditationer som passar för dig.